Perşembe, 25 Aralık 2014 23:29

Yazan
Öğeyi Oyla
(0 oy)

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 'nın düzenlemiş olduğu "Verimlilik" temalı fikir yarışmasında okulumuz öğrencilerilerinden Sude KÜÇÜKOĞLU "Aklı Başında Olsun Evin, Verimli Kullanılsın Enerjin!" fikriyle Türkiye genelinde 3. olmuştur. Başarısından ötürü öğrencimiz Sude KÜÇÜKOĞLU ve danışman öğretmeni Hasret ENÇ'e teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.
Minik dahimiz Sude'nin fikri;

Aklı Başında Olsun Evin, Verimli Kullanılsın Enerjin!
Benim projemde her evde; evdeki tüm elektrikle çalışan aletler, makineler ve aydınlatıcılar merkezi bir sistemde toplansın. Bu sistem de evin belirli yerlerindeki algılayıcı kameralar sayesinde devreye girerek kullanımı gereksiz olan elektrikli cihazı kapatsın. Örneğin 4 kişilik bir ailede salonun ışığını yakıp, salondaki televizyonu açtıktan sonra salondan çıktıklarında salonda boşuna bir sürü elektrik harcanacak, ama benim merkezi sistemimde odadaki herkes çıktıktan 5 dakika( süreyi kendilerine göre belirleyebilecekler) sonra tüm ışıklar ve televizyon kapanacak. Böylelikle enerjimizi korumuş olacağız.

Algılayıcı Kamera: Sinyaller göndererek ortamda vücut ısısı olup olmadığını algılayacak.

Okunma 3009 defa Son Düzenlenme Cuma, 25 Ağustos 2017 13:48