Salı, 17 Ocak 2017 08:54

Yazan
Öğeyi Oyla
(0 oy)

Özel Yükselen Ortaokulu olarak 8. sınıflarımızdan 17 öğrenci; 7. sınıflarımızdan 4 öğrenci; 6. sınıflarımızdan 18 öğrenci ve 5. sınıflarımızdan 8 öğrenci olmak üzere toplam 47 öğrenci ile AMC 8 sınavına katıldık. Sınav, web üzerinden tüm dünya ile aynı anda uygulandı ve öğrencilerimiz okulumuzda bilişim sınıflarımızda sınava girdiler.

Dünyada AMC 8 yarışmasına 1.875 okul ve 108.295 öğrenci katılmıştır.

Okulumuz; Ankara ve İç Anadolu Bölgesi birincisi olarak plaket almış ve okulumuzdan Artun Cankar adlı öğrencimiz tüm dünyada %10'luk dilime girmiştir. Ayrıca 1 öğrencimiz tüm dünyada %25'lik dilime girmiştir. Türkiye’de ise sınava katılan 342 öğrenci arasında 2 öğrencimiz %10'luk dilime girmiştir. Ayrıca 5 öğrencimiz %25’lik dilime girmiştir. Okul birincimiz 8/F sınıfından Artun Cankar'a madalyasını ve sertifikasını kurucumuz Sayın Mehmet Yüksel; okul ikincimiz 8/E sınıfından Erinç Ada Ceylan'a madalyasını ve sertifikasını okul müdürümüz Sayın Cemile Ceyhan; okul üçüncümüz 8/H sınıfından Umut Ünay'a madalyası ve sertifikasını müdür yardımcımız Sayın Funda Balaban vermiştir. Ayrıca sınava katılan tüm öğrencilerimize sertifikaları matematik öğretmenleri tarafından verilmiştir.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

MATEMATİK ZÜMRESİ

Okunma 1573 defa Son Düzenlenme Salı, 17 Ocak 2017 09:08