Cumartesi, 06 Ekim 2018 12:47

Öğeyi Oyla
(31 oy)

Değerli Velimiz,

Okullar açılalı üç hafta gibi kısa bir süre olmasına rağmen üzülerek belirtmek isteriz ki  sınıflarda kurulan Whatsapp grupları nedeniyle velilerimizden birbirine düşen, birbiriyle mahkemelik olacak boyutta tartışan, çocuğunun öğretmeniyle yaşadığı ufacık bir olumsuzluğu abartarak grupta paylaşıp diğer velilerimizi etkilemeye çalışan, okul idaresine gelip sınıfın toplu kararıymış gibi aktararak “Bu öğretmeni veya filanca öğrenciyi okuldan atmanızı istiyoruz.” diyen, öğretmeni ve okulu kendi istekleri doğrultusunda yönetmeye kalkan velilerimiz oluyor.

Çocuğu herhangi bir derste biraz geride olan velimiz gruptan tüm velilerimizi etkileyip bizim sınıfın şu dersi çok kötüymüş yargısı oluşturmaya çalışarak sizleri gerçekle ilgisi olmayan anlamsız kaygılara sürükleyebiliyor. Bu sözlerden etkilenen velilerimiz okula gelip “Filanca veli söyleyene kadar bizim sınıfımızın şu dersten geri olduğunun farkında değildik.” diyor. Farkında olamazsınız çünkü öyle bir durum söz konusu değil. Sınav sonuçlarına baktığımızda bunu çok net görebiliyoruz. Sizlerin de bildiği gibi bizde her sınıf her dersten düzenli olarak hem zümre başkanı hem okul idaresi hem de genel müdürümüz tarafından takip edilir. Aksayan, eksik olan bir husus varsa hemen gerekli önlem alınır.

Değerli Velimiz,

Sizlerin de takdir edeceği gibi biz bu tür kişisel isteklerle okulumuzu yönetmedik, yönetmeyeceğiz de. Çünkü bundan kurum dolayısıyla çocuklarımız zarar görecektir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Whatsapp’tan kaynaklanan hiçbir şikâyet dinlenmeyecek ve Whatsapp dolayısıyla çıkan sorunlarda okulumuz sorumluluk kabul etmeyecektir.

Her an tüm öğretmenlerimize, tüm idarecilerimize, kurucumuza dahi ulaşıp şikâyetlerinizi, isteklerinizi iletme imkânı varken Whatsapp gruplarını gereksiz ve zararlı buluyoruz. Öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin tüm emeklerini daha kaliteli bir eğitime harcamaları için sizlerden grupları kapatmanızı ve gruplardan ayrılmanızı önemle rica ediyoruz.

Saygılarımızla.

Okunma 1166 defa Son Düzenlenme Cumartesi, 06 Ekim 2018 13:12