MEHMET YÜKSEL
(isteğe bağlı)
Ek Bilgi:

Görevi: Kurucu

1963 yılında Adana'da doğdu. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden 1988 yılında mezun oldu. İyi bir eğitim öğretimle yetersiz eğitim öğretimin, insanın geleceğini nasıl değiştirdiğini kendi tahsil hayatında bizzat yaşayarak öğrendi. Bu nedenle eğitim sektörüne karşı sürekli bir ilgi duydu.
     Her zaman bu alanda ülkesine hizmet sunmak isteyen Mehmet YÜKSEL küçüklerin eğitimiyle işe başlayarak bir kreş açtı. Daha sonra buna çocuk kulübünü ilave etti. Bu arada kızı özel bir okula gidiyordu.Kızının eğitimiyle ilgili sorunlar yaşayan ve beklentilerine cevap bulamayan Mehmet YÜKSEL bir veli bakış açısıyla,anne ve babaların beklentilerine cevap verebilmek adına eğitimde sorunların yaşanmadığı, çocuğun değer ve saygı gördüğü iyi bir okul açma düşüncesini, ününü eğitim alanında hep duyduğu Zekai ÖZGÜR'e açtı. Onun hayalinin de böyle bir okul olduğunu öğrenince hemen Zekai ÖZGÜR ile çalışmalara başladı. Uzun araştırmalar sonunda, bütün olanakları da zorlayarak Yükselen Kolejini açtılar.
     Mezun vermeye başladığı ilk yıldan itibaren Ankara'da ilk 10'a giren ve son iki yıldır Ankara SBS 1.si olan başarılı, çağdaş, Atatürkçü, yenilikçi bir okulu ülkemize kazandırmanın haklı gururunu yaşayan Mehmet Yüksel' in şimdiki hedefi ise Yükselen Kolejini Türkiye birinciliğine taşımaktır.