Akademik sağlık danışmanımız Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Azap ile Covid-19’dan Korunma Stratejik Eylem Planı çerçevesinde hazırlıklarımız devam ediyor.
- Okul temizlik planımız, Sağlık Bakanlığı dokümanları esas alınarak yapılmıştır.
- Okulumuza gelen tüm ziyaretçilerimizin ve personelimizin ateş ölçümü yapılmakta ve kayıt altına alınmaktadır.
- Tüm öğrenci ve çalışanlarımızın okul içerisinde maske takmaları zorunludur.
- Gün içinde sık temas gerektiren alanların periodik temizlik ve ekstra dezenfeksiyonu için personellerimiz görevlendirilmiştir.
- Ortak kullanım alanlarında bulunan sebil vb. cihazların kullanımı kaldırılmıştır.
- Sınıflarımızda sıralar her öğrencinin tek başına oturacağı şekilde konumlandırılmıştır.
- Ortak kullanım alanlarının hava sirkulasyonunun sağlanması için gerekli bilgilendirme ve görevlendirme yapılmıştır.
- Kendi yemek fabrikamız olan Başak Pınar Catering’de yemeklerin üretim sürecinin tamamına yakını el değmeden gerçekleşmektedir. Bunun yanında tüm yemek araç gereçleri 80 derecenin üzerinde yıkanmakta ve eldiven ve maskesiz temas edilmemektedir.
- Tüm yemek menümüz gıda mühendisleri ve diyetisyenlerimiz eşliğinde bir öğünde gerekli besinlerin yeterli miktarda alınması göz önünde bulundurularak hazırlanır ve kullanılan tüm malzemelerin birinci kalite olmasına dikkat edilir.
- Okul yemekhanemizde Covid-19 tedbirleri gereği yemek saatleri planlanmış ve öğrencilerin fiziksel mesafeye dikkat ederek oturabileceği şekilde düzenlemeler yapılmıştır.
- Her zamanki gibi sağlık ekibimiz tam gün okulumuzdadır.
- Okulun ilk haftası tüm öğrencilerimize dikkat edilmesi gerekenler rehber öğretmenlerimiz sunumuyla aktarılacak ve “okulda yeni normal” dönemine yumuşak bir geçiş yapılacaktır.
Alınan diğer önlemleri daha detaylı açıklayan “Covid-19 Veli El Kitabı” tüm velilerimizle paylaşılacaktır.
*“Yükselen Covid-19’dan Korunma Stratejik Eylem Planı”nı okuyabilirsiniz.